• Soraya en Carlos van Hees met Kampioenschapstrui aan!

    Huisfotograaf Weirijders

2 Brabants Kampioenen voor de Weirijders

26-05-2019, 08:29 | Lezersnieuws | Willeke

Op zaterdag 25 mei werd het Brabantskampioenschap verreden. Dit keer was de organisatie van het Provinciaal Kampioenschap in handen van onze sportvrienden in Ammerzoden.

Het was een mooie wedstrijddag. Waarbij het langs de baan wat stoffig was. Maar dat mocht de pret niet drukken. Wat is het toch gezellig aan de kant. De rijders ontspannen tussen de manches door in een tent te kletsen of een spelletje te spelen. De ouders zorgen voor wat lekkers.

De wedstrijd werd gekenmerkt met veel valpartijen.  Dit zorgde voor het nodige oponthoud.

 

De Weirijders waren met 17 rijd(st)ers aanwezig. Wat leuk om de familie Vlierman te verwelkomen op deze wedstrijd, het was tenslotte toch een soort van thuiswedstrijd! Maar liefst 11 daarvan wisten de grote finale te behalen. 3 podiumplaatsen werden bezet door een Weirijd(st)er, waarvan 2 rijd(st)ers zich Brabantskampioen 2019 mag noemen.

Soraya en Carlos van Hees waren in topvorm vandaag. Carlos wist de holeshot te pakken en gaf deze niet meer weg. Ook Soraya was goed uit het starthek. Zo ging van Hees met 2 Brabantskampioenen naar huis.

 

Overige finale plaatsen waren er voor:

Cruisers 16-30: Dustin Eijndhover (8e)

Jongens 6 jaar:Naud van Meenen (4e)

Jongens 7 jaar: Finn Fleuren (2e) en Just Briene (8e)

Jongens 9 jaar:Milan Lodder (5e)

Jongens 11 jaar: Thijs Wiersma (5e)

Jongens 12 jaar:Menne van der Kamp (4e)

Jongens 15 jaar: Ingar van der Kamp (5e)

Jongens 16-17: Carlos van Hees (1e)

Meisjes 16+: Soraya van Hees (1e) en Britt Coenmans (4e)

 

Bij de promotieklasse heren heeft Karlo van Wijk wat puntjes verzameld, hij behaalde dit keer helaas geen finaleplaats. Merijn van Lith moest helaas in zijn eigenklasse de finale missen. Dit maakte hij goed in de promotieklasse, waar hij als 3e  over de streep kwam.

 

Super gereden allemaal! De Brabants Kampioenen gefeliciteerd met de titel!

 

Alle voorbereidingen zijn getroffen voor het Nederlands Kampioenschap. In Berlicum staat het Pinksterweekend in het teken van BMX. Op zaterdag 8 juni zal er een plaatstingswedstrijd worden verreden en op maandag 10 juni staat het Nederlands Kampioenschap gepland.

Wie doet er mee? En wie komt de Weirijders aanmoedigen?