• Respijt voor gehandicapten en zieke ouderen : afval wegbrengen.

    Depositphoto by Boris Brand

“ Afval scheiden is niet voor ieder heel gewoon.”

03-07-2019, 12:23 | Lezersnieuws | Boris

Via mijn collumn vraag ik respect voor gehandicapten en ouderen. Hier wordt spijtig veel te makkelijk aan voorbij gegaan.

Tenenkrommend lees ik steeds weet de te positieve berichten van AVRI!
Slogan nu weer: “ Samen staan we sterk.”  Negeren zij en gemeenten tegelijk keihard de gehandicapten en ouderen. Tot t laatst thuis moeten blijven wonen. Met minder thuiszorg. Maar nu ook afval. Steeds meer ondoenlijke taken.
Social media ontploft van negativiteit door burgers.
Naast containers nu al een bergen zakken.
Tragischer: lag er naast een container in Tiel een vrouw met ernstige  beperkingen. Zij verplaatst zich met rolstoel en scootmobiel. Afval in ondergrondse toegewezen container bovenop hoog trottoir, zonder trottoirband verlaging. lukte haar niet. Zij is gevonden en gelukkig direct geholpen door een jongeman. Verward. Wist niet hoe te handelen. Herinnerde niets! Zichtbaar letsel.
Ik werk met ouderen. Onlosmakelijk zie ik om me heen dat het nieuwe beleid van AVRI meer van dergelijke zeer ongewenste  slachtoffers zal gaan veroorzaken. Mevrouw: nummer 1 ? Is al een feit. Tegenwoordig werken velen, zelden heeft iemand nog tijd voor een ander. Deze jonge gehandicapte vrouw wil vast ook zelfstandig blijven.
“ Droom lekker verder AVRI en gemeente dat deze doelgroep naast al vaak veel reguliere hulp. Ook nog mensen  heeft om afval weg te brengen !”
Zij willen ook zelfstandig zijn.
AVRI en gemeente walsen zo met hun struisvogelpolitiek, over deze kwetsbare groep heen ! Schande.
Maak uitzonderingen. Rijd 1x per 2 -3 maanden met ophaaldagen langs bij WMO bekende adressen!

Kom in actie geneente en AVRI. Dit had niet mogen gebeuren! Trek het boete kleed aan.
Hebben jullie mevrouw überhaupt wel bezocht, gesteund? van Een weekje Zonnebloemboot geven voor haar getoonde inzet om rolstoelafhankelijk afval in container op stoep te werpen. Is dat teveel gevraagd? Ik hoop dat iets allang is gerealiseerd. Maar vrees.....
Boris