• Rotary Challenge

    Ineke Derksen
  • Het dak op

    Ineke Derksen
  • Ineke Derksen

Twee vriendinnen op reis voor het goede doel in een Nissan Patrol uit 1991, route Texel-Buren-Gambia

13-10-2017, 13:02 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 20 oktober 2017, 18:00 tot 21:00

Locatie:

Prins Frederik Hendrikstraat 15, Buren
Grand Café de Hofhouding
Buren

Challenge

Op vrijdag 20 oktober zullen twee vriendinnen, onderneemsters en oud-collega's vertrekken voor een groot avontuur: De Rotary Challenge Zwijndrecht - Banjul (Gambia).

Ineke Derksen woont in Buren en is Uitjesregisseur bij haar eigen evenementenbureau IENVENT. Corina van de Wetering is een geboren Texelse, die 20 jaar mede-eigenaar was van de strandpaviljoens op Paal 17 en sinds vorig jaar een andere weg is ingeslagen. (Verhuur van accommodatie in Spanje) en sinds kort mede-directielid van Bookzo.

In juni 2016 kwam Corina de aankondiging tegen dat er een Rotary Challenge gereden zou worden vanuit Nederland en sprak toen uit, daaraan mee te willen doen. Na een informatiebijeenkomst te hebben bijgewoond werd het enthousiasme nog meer aangewakkerd en gedeeld door haar vriendin Ineke.

De Rotary Challenge is een combinatie van een hulpgoederentransport met een mooie en avontuurlijke reis. Op de eindbestemming Banjul is er een autoveiling ten behoeve van de Stichting Scholenplan Gambia. Als twee collega's uit de reiswereld, met redelijk wat organiserend vermogen, was deze uitdaging snel beklonken. En zo wordt het nuttige met het aangename verenigd.

Route

De Challenge rijdt vanuit Nederland in drie dagen via België, Frankrijk en Spanje naar Marokko. In Marokko hebben de teams de keuze om een route door de zandduinen af te leggen of over de weg de route te vervolgen. Daarna rijden de teams in colonne langs de kust van Mauritanië en dwars door Senegal naar Gambia. Na circa 7700 km komen de teams op 11 november aan in Banjul/Gambia. Dan is er nog een kleine week de tijd om bij te komen, projecten in Gambia te bezoeken en de auto's klaar te maken voor de veiling.

Overnachten - Daktent

Speciaal voor deze reis hebben de vriendinnen een daktent gekocht. Zo zijn zij altijd verzekerd van een slaapplek. De daktent wordt bij aankomst in Gambia overgedragen aan de nieuwe eigenaar, die inmiddels al is gevonden.

Uitzwaaimoment

Op vrijdag 20 oktober, vanaf circa 18.00 tot 21.00 uur, zijn Corina en Ineke bij Grand Café De Hofhouding in Buren. Sponsors, vrienden, kennissen en belangstellenden kunnen de Nissan Patrol met de daktent bewonderen, op het voorterras van de Hofhouding.

Websites

http://www.rotarychallenge.nl

http://www.scholenplangambia.nl

Social Media

F: www.facebook.com/friendsenroute

T: www.twitter.com/friendsenroute

Blog: www.friendsenroute.reislogger.nl

Nog vragen?

M: 06 53787340 Ineke

M: info@ienvent.nl