• The Dream in de kleedkamer

    Onbekend

Tentoonstelling 'Tijdreiziger' van The Dream

11-09-2017, 17:30 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 3 oktober 2017, 09:00 tot vrijdag 1 december 2017, 16:30

Locatie:

J.S. de Jongplein 3, Tiel
Regionaal Archief Rivierenland
Tiel

Zo klinkt Geluk in de jaren zeventig! De tentoonstelling Tijdreiziger neemt je terug in de tijd en vertelt het verhaal van 50 jaar (pop) muziek van The Dream en Floris Kolvenbach.

Naast het archiefmateriaal van de Tielse popgroep The Dream en foto's uit de jaren zeventig zijn er tijdens de tentoonstelling in het Regionaal Archief Rivierenland, een aantal unieke posters uit de privécollectie van Floris Kolvenbach te zien.

Deze serie posters laten een beeld zien van de tijd waarin de grote popfestivals ontstonden.

The Dream speelde op veel festivals, o.a. op het popfestival Kralingen, het eerste grote popfestival in Nederland en op het festival Jazz Bilzen, de voorloper van de festivals van (Torhout) Werchter in België. Tijdens de tentoonstelling kun je bij de posters met de museumapp naar de muziek luisteren.

De spectaculaire opening van de tentoonstelling Tijdreiziger is op vrijdag 29 september vanaf 13.00. Vergeet je niet aan te melden via www.thedream.info VOL=VOL

Naast de tentoonstelling is er ook het prachtig boek Tijdreiziger met 2 CD te koop via de website van The Dream.

Tentoonstelling Tijdreiziger, 3 oktober tot en met 1 december

Gratis toegang tijdens de openingstijden van het Regionaal Archief Rivierenland, dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 - 16.30 uur.

Regionaal Archief Rivierenland

J.S. de Jongplein 3

Tiel