• Kasteeltuinen Buren

    Bert van Genderen

Spreekbuurt - De kasteeltuinen van Buren

23-01-2018, 20:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 4 februari 2018, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Buitenhuizenpoort 10, Buren
Buitenhuis Buren
Buren

Ooit stond er in Buren een kasteel met prachtige kasteeltuinen. Op zondag 4 februari neemt Bert van Genderen je mee op een reis terug in de tijd. Die begint in 1608 en eindigt in het nu. Bert vertelt over de Prinsentuin met haar fontein en loofgang; over de Grote Hof en de Kleine Hof die dezelfde structuur had als het buitenhof in Den Haag; over een Franse tuinarchitect die veel met schelpen en steentjes werkte en over de enorme hoeveelheden bomen en struiken die werden aangekocht en geplant. Ook vertelt hij over het door Karl George Zocher rond 1860 aangelegde park en de over de toeren. Daarna vertelt Bert over het heden, waarin wordt gewerkt aan het behoud van het plantsoen. En hoe staat het nu met de hoogstamboomgaard op de toeren en wat voor tuin is 'Radiant'? Na deze lezing loop je met andere ogen door Buren!

Deze spreekbuurt is te bezoeken op zondag 4 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur in Buitenhuis Buren in de Buitenhuizenpoort 10 van Buren. De entree bedraagt € 10.00 waarvan de helft wordt gedoneerd aan KWF kankerbestrijding. Meld u vooraf aan op www.spreekbuurt.nl

COLOFON - Over spreekbuurt

Achter iedere mens schuilt een verhaal dat deze persoon gevormd heeft. Vaak zijn we daar echter onbekend mee en kennen we de persoon slechts oppervlakkig. Spreekbuurt wil daar verandering in brengen met korte vertellingen van maximaal 60 minuten door een buurtbewoner voor de eigen buurt en bekenden. Geen commerciële verhalen, maar verhalen over wat iemand werkelijk raakt of interesseert.