Columns

Columnist:

Spot op de Betuwe

Snuf snuf

Mocht u van plan zijn de komende tijd een romige tompouce of een fruitig corso-gebakje naar binnen te werken, wees dan op uw hoede. Let vooral op de doos, waarin deze lekkernijen verpakt zijn. De boa's (bespiedende opsporingsambtenaren) van de Avri zijn in aantocht.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Bikini

Met het fruitcorso in zicht, zat ik wat te bladeren in het jubileumboek Festival in Vierstromenland, dat ik in 1985 ter gelegenheid van het 25-bestaan van dit unieke evenement heb geschreven. Het was destijds een bestseller, er gingen meer dan 10.000 exemplaren over de toonbank.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Remco

Op mijn lagere school stonden normen en waarden als een paal boven water. In de hoogste klas maakte ik er hardhandig kennis mee. En dat bedoel ik letterlijk. Ik was ergens boos over. Ik weet niet eens meer waar over. Het zal wel een tegenvallend cijfer geweest zijn.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Plasje

Het ophouden van de plas is niet mijn sterkste vaardigheid. Daarom voel ik mij het best op mijn gemak op plaatsen waar een toilet in de buurt is. Een toilet binnen handbereik. De binnenstad van Tiel heeft mij in dit opzicht weinig te bieden.

column: Milieu-getouwtrek

Gemeentebesturen zijn stapelgek op rapporten. Als beleid te moeilijk wordt, laat je gewoon een rapport maken. Dat is een peperduur boekwerkje, waar heel gewichtig over gedaan wordt. Er worden belangwekkende titels op geplakt. Zo'n boekje heet dan bijvoorbeeld een strategische visie.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Gladjes

Vakantietijd. Even geen krant vorige week en dus ook geen column van mijn hand. We hebben je gemist, zo hoorde ik van verschillende kanten. Dat doet me goed, zulke reacties. Met des te meer plezier neem ik daarom de draad weer op. Eerst maar het nieuws van de afgelopen tijd doorsnuffelen.

Pagina's