Columns

Columnist:

Spot op de Betuwe

Mercedes

In de lift van het hotel in Belgrado, waar we vorig jaar een weekje logeerden, hing een poster met een foto van een glanzende Mercedes. Met die slee kon je je voor 25 euro naar het vliegveld laten rijden. Dat leek ons een aantrekkelijk aanbod.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Groei

De fusiegemeente West Betuwe is straks de grootste gemeente van het Rivierenland. Ongeveer 50.000 inwoners telt deze samensmelting van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Dat zijn er circa 8000 meer dan in Tiel.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Traditie

Met weemoed denk ik terug aan Beste (of Dolle) Maandag, jarenlang de hoogtijdag van de Tielse najaarskermis. De hele binnenstad ademde dan de sfeer van de kermis, de stad rook ernaar. Het was een echt Betuws feest. Uit de omliggende dorpen stroomden de kermisgangers toe. Op de fiets.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Jassen

De kleine criminaliteit is een dankbaar gespreksonderwerp op verjaardagen. Heb je het al gehoord? Dit en dat is daar en daar gebeurd. Als er een winkeldiefstal "aan de praat te pas kwam" veerde ik van mijn stoel op, ook al gaat dat tegenwoordig niet meer zo vlot met die kunstheup.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Prikactie

Er lag een pimpelpaarse envelop met een geel randje in onze buitenbus. Zal wel weer van een of andere loterij zijn, dacht ik. Een loterij die je miljoenen belooft, maar die nooit meer oplevert dan een pakje thee of een reep chocolade.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Meepraten

Een vriend van mij zit in zak en as. Of liever gezegd: in vuilniszak en as. Hij krijgt een ondergrondse restafvalcontainer recht voor zijn snufferd. Vanuit zijn woonkamer kijkt hij er straks precies op. Hij ziet de bui al hangen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Vriendelijk

Natuurlijk moet dat schitterende fruitcorso blijven. Om daar een bescheiden bijdrage aan te leveren werd ik een Vriendje van een Tientje. Het gaf me een goed gevoel. Ik beschouwde het als een eretitel, alsof je een streepje voor hebt bij het corso. Alsof je een ambassadeur bent.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Blazen

Wat alcohol betreft, ben ik een gezegend mens. Van alcoholcontroles schrik ik niet, ook niet als ik aardig wat drank naar binnen heb gewerkt. Dat heeft te maken, heb ik wel eens gelezen, met mijn lichaamsbouw. Ik ben een lange kerel met een niet onaanzienlijk vetpercentage.

Pagina's