Columns

Columnist:

Spot op de Betuwe

Ongeloof

Soms voel ik me een soort orakel. Mijn lezers vragen me van alles en nog wat. Alsof ik de wijsheid in pacht heb. Hoe verklaar je dit en hoe verklaar je dat? Waarom gaan, relatief gezien, zo weinig mensen naar de stembus? Lastige vragen, waar ik als simpele columnist ook geen raad mee weet.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Concept

De Tielse wethouder Carla Kreuk liet ons allen via Twitter weten dat ze was afgereisd naar Berlijn. Met vakantie? Nee, ze ging er op werkbezoek. Het was dus geen snoepreis, zoals we vaak van politici denken, maar een belangrijke dienstreis.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Zangfietsen

Nou, dat viel mee. Mijn tandarts die de kwaliteit van mijn gebit met zo'n venijnig haakje had nagetrokken, had geen enkel gaatje gevonden. Met een gevoel van onverwachte blijheid verliet ik de praktijk en stapte vrolijk op de fiets. Nee, niet direct naar huis.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Trekjes

Als ik aan de ontbijttafel mijn eitje tik en mijn bakje muesli leeg lepel, kan ik ze met een schuin oog door het raam van de schuifpui aan het werk zien. Man en vrouw ekster die in een verwilderde gemeenteboom achter onze tuin hun nest bouwen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Feestje

Tiel doet zijn best om nieuwe winkels aan te trekken. De gemeente gaat de stad met nieuw elan promoten als een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ondernemers. Daarom wordt er een speciale stadsmakelaar aangetrokken. Een functionaris die zich gaat inspannen om goodwill te kweken.

Columnist:

Spot op de Betuwe

In de hoogte

Bent u er ook van achterover geslagen? Van het schokkende bericht dat onze Tielse knuffelzanger Frans Duijts zijn huis weer te koop heeft gezet? Het kan u haast niet ontgaan zijn, want niet alleen de showprogramma's maar ook de serieuze pers kwamen met dit spectaculaire nieuws aansjouwen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Bij TEC

Kom een keertje kijken, nodigde een bestuurslid van TEC mij onlangs uit. Daar had ik wel oren naar, want als columnist moet je voeling houden met de samenleving en daar hoort ook het voetbalveld bij.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Lawaai

Beter laat dan nooit. Bijna vijftien maanden geleden zaten Zoelmond en omgeving urenlang in het donker nadat een Apache gevechtshelikopter tegen een draad van een hoogspanningsmast was gevlogen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Op de vlucht

Ik kan er geen touw meer aan vastknopen. Aan de drie beesten op die geïmproviseerde vlonder op het Hoogeinde in Tiel, bedoel ik. Gaan deze drie kruipende baby's, geïnspireerd op de vriendjes van Flipje, nu weg of blijven ze gewoon staan? Wie het weet mag het zeggen.

Pagina's