Columns

Columnist:

Raadspraat

'We moeten op onze centen passen'

Moet Buren de OZB verhogen en windmolens plaatsen? Grote financiële tegenvallers in het sociaal domein. Wilde plannen van het college met het bouwen van een grote sporthal in Maurik welke veel duurder uit gaat vallen dan ooit was begroot.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Carillondergang

Nou, het was me het weekeindje wel. Mijn patriottisch hart sloeg bijna over van emotie toen de spanning eindelijk werd gebroken en Duncan met vlag en wimpel het Eurosongfestival won. Champagne had ik helaas niet in huis. Er stond nog wel een fles zware Franse wijn open.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Nagalm

Architectonisch is Zinder een lust voor het oog, maar akoestisch doet de concertzaal van de Tielse cultuurtempel zeer aan je oren. De muziek slaat dood in die zaal, zo heeft de directie anderhalf jaar na de officiële opening bekend gemaakt. Sjonge, wat een tegenvaller.

Columnist:

Raadspraat

Meer jongeren in de Burense politiek

Meer jongeren in de Burense politiek. Als jongere (19 jaar) wil ik hiervoor het startsein geven. 16 april jl. ben ik geïnstalleerd als burgerraadslid voor de VVD. Dat houdt in dat ik mag deelnemen aan de commissies/voorbesprekingen van de gemeenteraad.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Taartjes

Nu mijn cholesterol weer enigszins op peil is, waag ik me af en toe weer aan een koekje of een taartje. Vooral tijdens mijn vakantie in Zuid-Italië was de verleiding groot om me even niets van dat cholesterol-gedoe aan te trekken.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Schieten

De Betuwenaren. Wat zijn dat voor mensen? Wat is de volksaard van de Betuwe? Ik ben er nog steeds niet achter. Toen ik hier kwam wonen kreeg ik de indruk van een nogal besloten gemeenschap, geïsoleerd door de rivieren. Volk dat zich niet druk maakte.

Columnist:

Raadspraat

raadscolumn: Bakkie doen?

'Ik wil me inzetten voor een gemeente waarin iedereen meedoet en oog heeft voor elkaar' deze woorden komen uit het verkiezingsprogramma van vorig jaar. Ze passen bij mij als betrokken en behulpzaam mens, maar hoe gaat dat als raadslid?

Columnist:

Spot op de Betuwe

Trompet

Het zal je maar gebeuren. De ogen van een volle zaal met publiek zijn op je gericht en dan kieperen plotseling al je vellen bladmuziek op de grond. Net op het moment dat je de trompet aan je mond wilt zetten. Het overkwam een jeugdige trompettist zondag in de Tielse Agnietenhof.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Tand

Het moest er maar weer eens van komen. Onze kleinkinderen Jimmy en Lewis logeerden een paar nachtjes bij ons en dan weet je het wel. Gaan we naar McDonald's? Ja, en zeg dan maar eens nee. Grootouders zijn op de wereld gezet om hun kleinkinderen te verwennen.

Pagina's