Columns

Columnist:

Spot op de Betuwe

Vriendelijk

Natuurlijk moet dat schitterende fruitcorso blijven. Om daar een bescheiden bijdrage aan te leveren werd ik een Vriendje van een Tientje. Het gaf me een goed gevoel. Ik beschouwde het als een eretitel, alsof je een streepje voor hebt bij het corso. Alsof je een ambassadeur bent.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Blazen

Wat alcohol betreft, ben ik een gezegend mens. Van alcoholcontroles schrik ik niet, ook niet als ik aardig wat drank naar binnen heb gewerkt. Dat heeft te maken, heb ik wel eens gelezen, met mijn lichaamsbouw. Ik ben een lange kerel met een niet onaanzienlijk vetpercentage.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Feest

Vier jaar geleden bestelde de toenmalige Tielse wethouder Laurens Verspuij een joekel van een taart, die hij in het stadhuis eigenhandig aansneed. Feest, twitterde hij met trots en met een uitroepteken. Feest.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Tandpasta

Ach, arm wethoudertje van Tiel. Ach, arme Frankie Groen. Ik heb echt met hem te doen. Hij is pas een paar maanden in functie en moet nu al knokken met het bestuur van de almachtige vuilophaler Avri. Het is voor de dappere Frank vechten tegen de bierkaai.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Maaiveld

Die hittegolf. Ik probeer het hoofd zo koel mogelijk te houden door later naar bed te gaan en ook wat later op te staan. Dat laatste lukte vorige week helaas niet. Mijn ochtendrust werd akelig verstoord door een irritant ratelende herrie aan de zijkant van ons huis.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Uitgedroogd

Dat was even schrikken. Een stuk of tien prachtige Shetlandpony's zonder water in de brandende zon in een weiland in Zoelen. De Burense politie die dit treurige tafereel onder ogen kreeg, greep kordaat in.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Jasje

Wat ben ik toch een geluksvogel dat ik als columnist in de Betuwe werk. De onderwerpen voor je stukje liggen hier voor het opscheppen. Neem dat Tielse gemeenteraadslid Maureen Klijn.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Attractie

Een brutaal mens heeft de halve wereld, zei mijn moeder vaak. Zo'n brutaal mens is Adriaan Straathof, de grootse en meest omstreden varkensfokker van Nederland. De dossiers over deze man puilen uit van de aanmaningen, dwangsommen en rechtszittingen.

Columnist:

Spot op de Betuwe

Record

We hebben de tijd in Rivierenland. De zaak rustig op zijn beloop laten of steeds maar weer voor je uit schuiven. En liever niet in de toekomst kijken. Waarom niet? Een wethouder in de voormalige gemeente Echteld had daar zo zijn eigen argumentatie voor.

Pagina's