Columns

Complimenten

Ik vertel u eerst iets wat niet gebeurd is. Even een verzinseltje. Als ik mijn ouders een schoolrapport met mooie cijfers kon laten zien, gaven ze mij een compliment. Om mijn succesvolle studeren te waarderen. Een compliment in de vorm van een bijzonder welkom fooitje.

Psychisch labiele mensen met wapens in Buren?

Heeft u enig idee hoeveel mensen er met wapens rondlopen in de gemeente Buren? Dat de politie wapens heeft dat is bekend. Agenten worden regelmatig beoordeeld en zijn goed opgeleid om hier veilig mee om te gaan. Maar ook jagers zijn in het bezit van legale wapens.

Sekskerst

Dat het er heet aan toe kan gaan in een seksclub hoeft geen nadere uitleg. Dat laat ik maar aan uw verbeeldingskracht over. Maar dat ze om de haverklap in de fik vliegen is toch wel merkwaardig.

In beeld

"Ja, hoor, daar is-tie weer!" Die enthousiaste kreet kun je elke avond in onze huiskamer horen als we al zappend RegioTV Tiel tegenkomen. Want dan herhaalt de regio-tv automatisch een interview met de Tielse burgemeester Hans Beenakker. Elke avond, al vele dagen lang.

'Sander, waarom werk je niet samen?'

Stel, uw relatie loopt niet soepel maar uw partner wil wel verder. Is het dan verstandig om een half jaar nauwelijks met Uw partner te spreken over wat U dwarszit? Toch gebeurde dat in Buren.

Johan

Als Johan Cruyff vanuit zijn stoel op de eretribune van de hemel de stad Tiel kan zien, zal hij een gevoel van treurigheid niet kunnen onderdrukken. Want daar in Tiel-West ligt een van zijn Cruyff Courts, waarvoor hij zich tijdens zijn leven zo hartstochtelijk heeft ingezet, te verkommeren.

Raadspraat Samenwerken! Hoe doe je dat?

Nog geen 10 jaar geleden wist de overheid wel wat goed was voor u als inwoner. Vaak werd u pas tijdens een bestemmingsplanprocedure in de gelegenheid gesteld uw reactie op een initiatief kenbaar te maken. Tegenwoordig is het denkbaar dat u als inwoner als samenwerkingspartner optreedt.

Gekakel

Er was eens een kasteelheer die gewoon Jan heette. Hij zetelde in een veel te ruim bemeten kasteel in de graafschap Buren. Dat immense bouwwerk, in de volksmond ook wel het gemeentekasteel genoemd, stond daar eenzaam en alleen aan de Maurikse Wetering. Als een verdwaald element in het landschap.

Beloftes en eieren

Er is de laatste tijd veel beloofd in de gemeente Buren en belofte maakt schuld. Zeker in maart vorig jaar toen de verkiezingen plaatsvonden.

Pagina's