• Maurik 20-05-2014
    Raadsleden in actie en portretten/fracties raad,
    iov Gemeente Buren.
    Foto Raphaël Drent, Tiel.

    Raphael Drent

Nieuwe kansen in de politiek

Passend en metend heb ik weer een raadspraat voor u gemaakt. Wees gerust, er staat geen fake/nep nieuws in.

- Moeilijk is het wel om het verschil tussen echt en nepnieuws te zien. Op Facebook wordt al gesproken over je eigen 'nieuwsbubbel'!? De journalistiek heeft hierin natuurlijk een rol, maar uitgevers hebben problemen met hun papieren uitgaven, advertentie-inkomsten dalen en redacteuren verliezen hun baan. Belangrijk is dat de echt onafhankelijke journalisten blijven schrijven voor regionale kranten op papier en/of online, ook in Buren.

- De landelijke verkiezingen zijn geweest en de verkiezingsstrijd is nu overgegaan in aandacht voor de formatie. Belangrijk want er staat veel op het spel. Gaat het nieuwe kabinet voor milieu/duurzaam of kijken ze meer naar de zorg of financiën …of weten ze dit te combineren, wat volgens mij het mooiste is. D66 ziet hier nieuwe kansen: voor innovatieve bedrijven/gemeenten/inwoners. De bekende uitspraak van Charles Darwin is anno 2017 nog steeds van toepassing: "Het is niet de sterkste of de meest intelligente die zal overleven, maar degenen die het beste kunnen omgaan met veranderingen." De wereld verandert en gelukkig heeft Buren alles in huis om op die verandering in te kunnen spelen: ruimte + groen + water + ondernemers + ondernemende inwoners + mogelijkheden om hiermee te combineren, dus doen!

- Voor u als inwoner liggen er nieuwe kansen in de politiek, er komt een cursus voor al onze inwoners. Deze start in september en combineert de theorie over de politiek met lessen uit de Burense praktijk van o.a. onze burgemeester! Tijdens de cursus maakt u ook kennis met de lokale politici en kunt u ervaren hoe het is om politiek actief te zijn in uw eigen gemeente en dorp of stad.Doe mee net als ik, het is echt en interessant! 

Alda van Zijl,

D66 Buren