• ChristenUnie Tiel

Boos

Ik ben boos! Boos omdat ik weet dat in de vorige raadsperioden al 12 miljoen euro is omgebogen! Boos omdat er voor onze inwoners o zo belangrijke taken zijn overgedragen zonder hiervoor een gezonde financiële basis te vormen. Boos op de Gemeenschappelijke regeling!

Al is de begroting nog zo snel de GR achterhaald haar wel. De GR zal moeten leren dat een begroting iets betekend, de gemeente is geen pinautomaat. Gelukkig zijn we met een aantal raadsleden vanuit de regio bezig om dit aan te passen oftewel Grip op de GR.

Dan toch bezuinigen met pijn in het hart. Het gaat in Tiel om onze kinderen en in mijn geval ook kleinkinderen die, volgens de ChristenUnie, moeten opgroeien op een zo gezond mogelijke manier. Daarom was ik ook erg gelukkig met het gekozen jaarthema: Sport en Bewegen. Alleen binnen deze bezuinigingsvoorstellen doen we precies het tegenovergestelde dan waar het jaarthema voor staat. En dat vindt de ChristenUnie onbegrijpelijk.

De vele verenigingen in onze stad moeten we, met alles wat in ons is, omarmen. Zij zijn het cement van de samenleving. Zij zorgen voor bewegende inwoners en zij bestrijden eenzaamheid.

De ChristenUnie stelde op de raadsvergadering van 26 juni voor om per direct een fonds op te richten van €1,5 mio. Dit noemen we het Verenigingsfonds. Het Verenigingsfonds heeft als doel om alle bedachte bezuinigingen voor de verenigingen voor de komende vijf jaar hieruit te halen. We willen dat de verenigingen kunnen blijven rekenen op ondersteuning vanuit de gemeente waarmee het sociale aspect en de sport nog meer ondersteund kan worden.

Ik kan niet boos blijven. In de bijbel staat een tekst over boos zijn. (Efeze 4 vers 26) "Als u kwaad bent (dus ik mag boos zijn!) laat dan geen wrok in uw hart opkomen want dan zondigt u (dan ben ik verkeerd bezig)." En dan gaat het citaat verder met: "zorg ervoor dat u uw boosheid voor het einde van de dag weer kwijt bent." En dat vind ik een goed principe in deze tijd."

Martin Koning

ChrustenUnie Tiel

Vrienden van Suriname

TIEL De vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname zijn weer actief. Een groep heeft bij de Oranje Nassauschool in Culemborg liefst vijf aanhangers met gebruikt schoolmeubilair opgehaald. De loods staat vol met allerlei hulpgoederen. De stichting heeft een sponsor gevonden om het transport van een grote zeecontainer met hulpgoederen mogelijk te maken. Deze wordt zaterdag 10 augustus vanaf 09.00 uur ingeladen op Papesteeg 36 Tiel. Zomerkleding en schoenen zijn nog welkom, net als hulp. Info: vriendenvansuriname.nl.