• Politie

Politie pakt doorrijder op

TIEL Drie weken geleden heeft de politie in Tiel een melding gekregen bij een supermarkt aan het Molenstraatje in Tiel. Een agressieve man zou omstanders lastig vallen. Bij het incident heeft de politie met een aantal omstanders gesproken. Zij vertelden dat de agressieve man in een auto was gestapt en tegen een andere auto was gebotst. Vervolgens is deze bestuurder doorgereden. 

De eigenaar van de beschadigde auto kwam de supermarkt uitgelopen. Agenten namen een aangifte op van het doorrijden na een aanrijding. Een oplettende getuige had een foto gemaakt van veroorzaker, inclusief kenteken.

Op het moment dat de agenten wegrijden zien de agenten ineens een "bekende" voorbij rijden op een scooter zonder helm. De bestuurder werd staande gehouden. Hij bleek ernstig onder invloed van de GHB en kon eigenlijk niet meer fatsoenlijk op zijn benen staan. Na deze afhandeling, die even wat tijd in beslag nam, waagden de agenten nog een poging om de doorrijder te zoeken. Deze werd niet meer aangetroffen. 

Ongeveer één week later surveilleren deze agenten door Tiel en zien het voertuig rijden, die de week daarvoor was doorgereden na een aanrijding. Dus, een stopteken en de bestuurder werd aan de kant gezet. Agenten controleerden de bestuurder en wat bleek. De bestuurder stond gesignaleerd. Hij moest nog 302 dagen uitzitten én moet zich verantwoorden voor het doorrijden na een aanrijding.