• Politie Tiel

Integrale veiligheidscontrole

TIEL Op vrijdag 4 oktober heeft de politie een integrale veiligheidscontrole gehouden in samenwerking met: de sociale recherche regio Rivierenland, de belastingdienst en aantal speciale eenheden van de politie. Het doel van de controle is het vergroten van de (verkeers) veiligheid, het verhogen van de leefbaarheid en het voorkomen van ondermijnend gedrag binnen Tiel.

De controle is goed verlopen. Er zijn ongeveer 475 voertuigen staande gehouden en gecontroleerd. Er werd getest op gebruik van alcohol en/of drugs achter het stuur en gehandhaafd op het voertuigenreglement. Tevens zijn de voertuigen geïnspecteerd op personen met een belastingschuld en andere vormen van openstaande schulden en boetes.

Agenten hebben twee bestuurders aangehouden op verdenking van gebruik van drugs en drie bestuurders onder invloed van alcohol. Er zijn 60 bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen, zoals het niet dragen van een gordel, gladde banden, defecte uitlaat/schokdempers en nog een aantal andere gebreken.

Tijdens de controle hebben wij een aantal personen gecontroleerd, die boetes hadden openstaan. Deze werden ter plekken geïnd. Eén scooterbestuurder vond het nodig om er vandoor te gaan. Hij werd na negeren van een stopteken en korte achtervolging toch binnengehaald. Hij kon de scooter achterlaten op het bureau en lopend, met enkele bekeuringen en zogenaamde WOK melding voor de scooter, zijn weg vervolgen.

De sociale recherche doet verder onderzoek naar vier personen. De belastingdienst heeft een onderzoek gedaan naar 21 beslagleggingen. Zij hebben 10 auto's afgevoerd en in totaal 18.000 euro aan belastinggelden geïnd.