• Politie Tiel

Beginnend bestuurder rijdt paaltjes uit de grond; blaast 10 keer de toegestane hoeveelheid

TIEL Afgelopen nacht zagen agenten op de Laan van Westroijen in Tiel een auto stilstaan, vlak voor de verkeerslichten. Zij gingen kijken wat hier aan de hand was. De motor draaide nog en achter het stuur lag een jonge dame in diepe slaap. In de auto lagen lege drankflessen. De bestuurder was ladderzat en blies een G/F indicatie.

De agenten wilden de auto wegrijden, omdat deze midden op de rijbaan stond. Zij merkten op dat moment dat het voorwiel niet goed rolde. De agenten hebben de auto toen beter bekeken en zagen wat de reden hiervoor was. De bestuurster had op de rotonde bij de Lokstraat nogal wat zaken geraakt. Zo waren er palen uit de grond gereden én was de auto tegen een gevel tot stilstand gekomen. Een getuige op de Lokstraat had de blauwe auto en de bestuurster zien wegrijden. Op het moment van de aanrijding was er niemand op straat.

De beginnend bestuurder blies ruim 10 keer de toegestane hoeveelheid, 940 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd. De bestuurster moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval.