• Jan Verheem

Theole JO11-3 krijgt voetbalclinic van Simon Tahamata

TIEL Team JO11-3 team van Theole had bij de laatste Grote Club Actie de meeste loten had verkocht en als cadeau kregen zij donderdag 18 mei een voetbalclinic van Simon Tahamata.

Simon Tahamata, oud speler van Theole, Ajax, Feyenoord en Anderlecht en vandaag de dag de techniektrainer van de jeugdteams van Ajax en eigenaar van zijn eigen Simon Tahamata Soccer Academy voetbalschool, was naar zijn oude vereniging gekomen om de jongens van dit team een paar extra technische vaardigheden te leren.

Dat Simon niet voor niets een trainer bij de Ajax-jeugd is, bleek uit de verschillende oefeningen die de jongens moesten uitvoeren. De oefeningen werden met veel enthousiasme en inzet uitgevoerd. Simon kreeg ook nog de lachers op zijn hand toen hij vroeg om overgooiers en een vijftal personen klaar gingen staan om een bal te kunnen overgooien. Toen Simon hier in het plat Amsterdams op reageerde met "wat doen jullie nu" bleek al gauw dat hij hiermee de hesjes bedoelde waarin getraind kon worden en niet een papa of een mama die een bal kon overgooien.

Toen tijdens de training ook nog onze eigen oud Theole en Feyenoord speler en generatiegenoot van Simon Tahamata, Jan van Deinsen, aansloot bij de training herleefde oude tijden en genoten de spelers van het JO11-3 team

nog meer. Na de oefeningen en nog een leuke ronde penalty's schieten op de goal en lat, daagde Simon tot slot alle jongens uit om de bal van hem af te pakken. Op het moment dat hij dat deed, vlogen er 8 enthousiaste spelers

achter hem aan om de bal af te pakken, maar Simon hield stand en daarmee was een hele leuke clinic afgerond.