• Studio Mundo

De Betuwe en Profronde slaan handen ineen

TIEL ,,Er gebeurt van alles in Tiel. En het is hartstikke leuk om dat allemaal samen te doen." Margriet van Heesch van restaurant De Betuwe geniet van alle activiteiten, en nu in het bijzonder van de Profronde van Tiel. Sinds dit jaar is De Betuwe als sponsor betrokken bij de wielerkoers.

,,Met het Hart van de Betuwe in het centrum krijgen wij behoorlijk wat mee van het wielerspektakel", vertelt Van Heesch. Dus toen De Waal Autogroep, waar al langere tijd mee samengewerkt wordt, vroeg of De Betuwe de catering kon verzorgen bij de sponsor- en perspresentatie van de Profronde, hoefde Van Heesch niet lang na te denken over het antwoord.

,,Het was een mooie gelegenheid om onze catering te promoten", bekent ze. ,,Wij hadden de catering ook in ons eigen restaurant kunnen verzorgen, maar dit was een win-win-situatie. De Waal Autogroep kon de nieuwe showroom profileren, wij konden de bezoekers kennis laten maken met onze catering."

Want die catering heeft nog wel wat aandacht nodig, weet Van Heesch. ,,Iedereen kent wel De Betuwe of het Hart van de Betuwe, maar we merken vaak dat mensen nog niet weten dat we ook catering op locatie doen. Van heel klein, van een overwerkmaaltijd, tot een complete avond, volledig verzorgd."

Dat laatste werd dan ook verzorgd voor het Stichting Wielerpromotie Rivierenland. Het bleek een samenwerking, die beide partijen meer dan goed beviel. ,,Het was echt heel leuk. De Profronde is top georganiseerd, en het zet Tiel echt op de kaart."

Dat maakte ook de keuze om de Profronde te sponsoren, geen heel moeilijke, vertelt Van Heesch. ,,Met De Betuwe proberen we zo mogelijk evenementen in Tiel te ondersteunen, of het nu groot of klein is. Zo willen wij graag iets terug doen voor de Tielse bevolking."

Het is niet helemaal de eerste keer dat De Betuwe de Profronde sponsort, maar in het verleden gebeurde dat op veel kleinere schaal. ,,De stichting werkte al samen met andere horeca-ondernemers. Je kunt niet allemaal hetzelfde aanbieden, dat werkt voor beide partijen niet. Het is fijn dat wij nu via De Waal Autogroep toch deze stap hebben kunnen zetten. Het is een prettige samenwerking, de Stichting Wielerpromotie Rivierenland is een leuke en attente partner. Ik voel nu ook steeds meer betrokkenheid bij de Profronde en dat is wel heel leuk."

De sponsoring past ook bij Van Heesch als één van de ambassadeurs van Trots op Tiel. ,,Er wordt veel georganiseerd in Tiel en wij mogen als stad blij zijn met zoveel leuke activiteiten. De Profronde hoort daar helemaal bij. Het is leuk om zoveel samen te organiseren, dat is iets om trots op te zijn en dat zijn wij als ambassadeurs dan ook zeker."