• Het gouden draaginsigne wordt opgespeld door ouderling-kerkvoogd dhr. D.A. Hakkert

    M.A. Schouten
  • Het gouden draaginsigne wordt opgespeld door ouderling-kerkvoogd dhr. D.A. Hakkert

    M.A. Schouten

Gouden Draaginsigne na 40 jaar orgelspel

17-07-2017, 19:41 | Lezersnieuws | Wijndine M.P. Schouten

H.C.W. (Rika) Berends - Verwoert, 55 jaar, begon op 14 jarige leeftijd op 1 juli 1977 als kerkorganiste van de Hervormde Kerk in Lienden. (Gld). Rika houdt niet van aandacht en is geen grote naam in de organistenwereld. Bescheidenheid, gepastheid, ingetogenheid en eenvoud passen bij haar en haar orgelspel. Het begeleiden in andere kerken tijdens rouw en trouwdiensten is incidenteel en wisselend geweest. Te veel om op te noemen zo verdeeld over de afgelopen 40 jaar.

Het begeleiden in de Hervormde gemeente van Lienden was de eerste 30 jaar wekelijks (uitgaande van de zondagse erediensten) de laatste 10 jaar twee wekelijks omdat het organistenteam uitgebreid werd.

Zaterdagochtend 15 juli is er stilgestaan door kerkvoogdij van de Hervormde gemeente te Lienden in het bijzijn van man, ouders, kinderen en kleinkinderen, broers en zussen en mede-organisten.

Het was ontzettend leuk, alle voorbereidingen konden voor haar helemaal geheim gehouden worden. Veel bossen bloemen werden bezorgd, echt een verrassing. Welverdiend na het begeleiden van ca 2000 kerkdiensten!!

Wat zij heeft gekregen? Het Draaginsigne in Goud, een oorkonde en een bos bloemen.

Citaat van de oorkonde:

Het hoofdbestuur van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk in Nederland heeft bij besluit van mei 2017 op voordracht van het college van kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente te Lienden toegekend: het Draaginsigne in Goud wegens het vervullen van de functie van organist gedurende veertig jaren.

Het orgel van de Hervormde Kerk in Lienden is veel terug te vinden op het Internet, https://hervormdlienden.nl/onze-gemeente/kerkgebouw-en-orgel/ en geroemd en geliefd onder veel organisten.